Întâlnire a comisarului european pentru politică regională, Corina Creţu, cu cetăţenii

 În această seară, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, s-a întâlnit cu cetăţenii din Capitală. Demnitarul a pledat pentru alternative şi politici sociale serioase care să aducă înapoi în ţară tinerii plecaţi în străinătate. Printre programele menite să-i atragă se află şi instalarea internetului în toate regiunile rurale, a mai spus Corina Creţu. Alături de ea, la discuţiile cu cetăţenii a fost prezent preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz.
Preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz, consideră că UE reprezintă cea mai mare realizare a continentului, iar cetăţenii trebuie să înţeleagă şi să accepte valoarea adăugată a acesteia. Oficialul european a făcut referire şi la mobilitatea lucrătorilor în cadrul Uniunii şi a menţionat că trebuie găsită o soluţie pentru şomajul cu care se confruntă multe ţări europene.
Karl-Heinz Lambertz: „A fost realizată directiva detaşării, care permite să trimiţi lucrători dintr-o ţară în altă ţară, în condiţii adesea criticabile. Eu cred că acest lucru trebuie schimbat. Cunosc că există şi rezistenţe. În ceea ce priveşte România ştiu că lucrătorii trebuie să beneficieze de mobilitate. Este foarte bine că românii merg în Europa să lucreze, ca şi belgienii, dar eu nu sunt convins că cea mai bună soluţie de coeziune este aceea de a face un transfer masiv de lucrători dintr-o ţară în alta. Cred că mai degrabă este important să ai condiţii economice necesare în ţările respective prin care să se creeze locuri de muncă acolo”.
Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a susţinut, la rândul său, că o preocupare a Comisiei Europene, este de a ridica satele româneşti şi a le aduce la nivelul oraşelor. În opinia sa, trebuie realizată o coeziune mai mare prin intermediul fondurilor europene./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (7 septembrie)