Angela Merkel: Ameninţarea lui Trump de a „distruge” Coreea de Nord este greşită

Germania şi Statele Unite sunt în dezacord în legătură cu modul de gestionare a crizei legate de programul nuclear nord-coreean, a declarat, miercuri, cancelarul Angela Merkel, condamnând ameninţările preşedintelui Donald Trump, privind „distrugerea completă” a statului izolat.

Merkel, care ar urma să câştige un al patrulea mandat la alegerile de duminică, a declarat că sancţiunile şi diplomaţia reprezintă singura modalitate de a aduce Phenianul la masa negocierilor. „Sunt împotriva unor astfel de ameninţări”, a declarat Merkel pentru postul Deutsche Welle, când a fost întrebată despre afirmaţiile făcute de Trump la Adunarea Generală a ONU. „Considerăm că orice formă de soluţie militară este complet inadecvată şi insistăm asupra unei soluţii diplomatice”.

Cancelarul german a mai adăugat: „Din punctul meu de vedere, sancţiunile şi implementarea lor sunt răspunsul corect, însă consider orice altceva cu privire la Coreea de Nord drept greşit.” Merkel a precizat că i-a comunicat telefonic lui Trump, în urmă cu câteva zile, că trebuie găsită o soluţie diplomatică./mbrotacel/fcostea

REUTERS – 20 septembrie