Ziua Europeană Fără Accidente Rutiere Mortale, marcată în România, ca în toate ţările UE

Ziua Europeană Fără Accidente Rutiere Mortale este marcată astăzi în toate ţările din Uniunea Europeană. Aflat la a doua ediţie, proiectul lansat anul trecut li se adresează tuturor şoferilor europeni, dar şi celorlalţi participanţi la trafic, fiind cooptaţi numeroşi parteneri din sectorul privat. Poliţia Română este parteneră în acest proiect, după cum a declarat pentru Radio România Actualităţi comisarul şef Marian Măndescu, şef de serviciu în cadrul Direcţiei Rutiere.
Marian Măndescu: „Poliţia Rutieră este parteneră a poliţiilor rutiere din celelalte state membre ale Uniunii Europene. În acest context, şi România participă la această activitate, susţinută 24 de ore din 24. Vom avea atraşi în această activitate toţi colegii noştri la nivel naţional, urmărind, bineînţeles, combaterea principalelor cauze generatoare identificate la nivel naţional. Noi ne axăm pe combaterea principalelor cauze generatoare, pe segmentul de informare a administratorului drumului şi a celorlalţi parteneri cu privire la ce activităţi ar trebui să desfăşoare, din punctul nostru de vedere, pentru optimizarea condiţiilor de ciculaţie. Şi venim cu latura de impunere a legii, organizând acţiuni pentru combaterea principalelor abateri care conduc la producerea acestor evenimente rutiere cu consecinţe deosebit de grave”.
Poliţia Rutieră organizează astăzi în Bucureşti şi pe şoselele principale din ţară mai multe acţiuni de control în cadrul acestui proiect european. În medie, pe drumurile din România, cinci persoane îşi pierd zilnic viaţa în accidente de circulaţie. Anul trecut, numărul morţilor de pe şosele a fost de aproape două mii, una dintre cele mai ridicate rate din Uniunea Europeană./ilixandru/gioan

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (21 septembrie)