Discuţii privind sistemul de alertare a populaţiei prin telefonie mobilă

Sistemul de alertare a populaţiei prin SMS ar urma să fie gata în cel mult câteva săptămâni, au estimat specialiştii care au participat, ieri, la o nouă întâlnire la guvern pe aceast subiect. Alertele urmeaza să fie emise de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, sau de inspectoratele locale şi trebuie să ajungă pe telefoanele mobile ale locuitorilor, inclusiv ale turiştilor din zonele afectate. Viitorul sistem va fi compatibil cu toate tipurile de telefoane mobile, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

Raed Arafat: Soluţia respectivă Cell broadcasting-ul şi soluţiuiile similare recunosc şi telefoanele care nu sunt smartfonuri. Dacă noi luăm partea de aplicaţie cum este aplicaţia DSU care s-a descărcat mult în ultima perioadă, asta într-adevăr este dependntă de smartfonuri. Soluţia de Cell broadcasting în mod normal nu este dependentă de smartfonuri. Orice terminal ar trebui să poată să o primească.

Realizator: Autorităţile au decis să urgenteze realizarea sistemului naţional de alertă prin SMS după fenomenele extreme din vestul ţării soldate cu opt morţi şi 140 de răniţi./lazard/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 septembrie