Angela Merkel a câştigat cel de-al patrulea mandat de cancelar al Germaniei

Angela Merkel a câştigat cel de-al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. Potrivit exit-poll-urilor, citate de presa internaţională, conservatorii din CDU-CSU ai doamnei Merkel au obţinut 32,5% din voturi, faţă de 20 de procente adjudecate de social-democraţii din SPD-ul fostului preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz.
Cele două formaţiuni sunt urmate de partidul de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania, care a primit 13% dintre sufragii. Despre ascensiunea AFD-ului a comentat, la Radio România Actualități, cu puţin timp în urmă, expertul în relaţii internaţionale Andrei Ţărnea:
Andrei Ţărnea: Centrul politicii germane este sub asaltul extremelor. Alternativa pentru Germania va specula acest val de nemulțumire publică, care nu e legat exclusiv de chestiunea imigranților și a valului de refugiați care a ajuns în Germania în 2014-2015, în primul rând, ci e nemulțumit de modul în care funcționează atât Germania, cât și Europa la acest moment.
Realizator: Pe locul al patrulea se situează, conform exit-poll-urilor, liberalii din FDP care au câştigat 10%, urmaţi de Verzii ecologişti cu 9 procente, la egalitate cu Die Linke – partid de extremă stânga./eradu/avladucu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  – 24 septembrie)