Ultima zi a Festivalului Internaţional „George Enescu” propune şase evenimente de excepţie

Ultima zi a Festivalului Internaţional „George Enescu” propune astăzi şase evenimente de excepţie. Melomanii se vor întâlni cu membrii Orchestrei de Cameră Mahler, cu solişti ai Filarmonicii din Würth sau cu violonistul Maxim Vengerov şi pianistul Vag Papian. Toate aceste evenimente muzicale vor fi transmite în direct pe frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, ca şi concertul de închidere a festivalului, din seria Mari Orchestre ale lumii. A fost o ediţie excepţională a Festivalului Enescu, după cum o caracterizează criticul muzical Costin Popa.
Costin Popa: A fost o desfăşurare şi este, în continuare, o desfăşurare de mari valori orchestrale, vocale, instrumentale a unor formaţii de muzică de cameră, de asemenea am văzut şi operă în nişte condiţii extraordinare, mă refer la „Cosi fan tutte” chiar in această sală. Au fost momente extraordinare: dacă ar fi să mă gândesc acum, aş începe cu „Oedip”, care a deschis festivalul; de asemenea prezenţele unor orchestre filarmonice, unor orchestre minunate care s-au întrecut în a oferi spectatorilor seri de neuitat.
Realizator: Forumul Internaţional al Compozitorilor – ziua a 6-a – se alătură şi astăzi concertelor şi recitalurilor din program, ne-a transmis redactorul nostru Mihaela Helmis./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 septembrie)