Apropierea anului universitar readuce în atenţie problema cazării studenţilor

 Apropierea anului universitar readuce în atenţie problema cazării studenţilor. În prezent doar 1 din 4 studenţi are loc asigurat în căminele din Bucureşti, declară preşedintele Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti, Marius Deaconu. El a făcut la Radio România Actualităţi o radiografie a capacităţii de cazare în viitorul an universitar.
Marius Deaconu: „La un număr aproximativ de 450.000 de studenţi sunt aproximativ 104.000 de locuri de cazare, ceea ce reprezintă că la patru studenţi este doar un singur loc pentru a se caza, ceea ce conduce practic la fenomenul de supracazare existent în prezent şi în anii anteriori. Sunt puţine universităţi care fac excepţie, dar sunt universităţi cu un număr mic de studenţi sau care nu sunt foarte căutate de aceştia. La nivel naţional procentul în medie este de aproape 75% dintre solicitările de cazare să fie admise. Soluţia din punctul nostru de vedere ar fi să se investească în construcţia de noi cămine sau să se modernizeze cele actuale”.
Preţul de cazare în cămine este de aproximativ 130 de lei pe lună, dar acesta variază în funcţie de utilităţi şi poate ajunge până la 200 de lei, notează reporterul nostru Felicia Mocanu./aburtica/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 septembrie)