Andrian Candu va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele României, Klaus Iohannis

Aflat la Bucureşti în vizită oficială, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, şi-a cerut scuze pentru declaraţiile antiromâneşti ale preşedintelui moldovean, Igor Dodon, un pro-rus declarat şi a dat asigurări că România este partenerul numărul 1 al Chişinăului.
Andrian Candu: „Am adus scuze pentru declaraţiile care au fost făcute de preşedintele Dodon, preşedintele Republicii Moldova, împotriva României, fiindcă se pare că un preşedinte care se confruntă cu lipsa competenţelor compensează prin declaraţii mai tăioase la adresa României şi cer scuze. România este un partener important, partenerul numărul 1 şi prietenul numărul 1 şi lucrul ăsta este ştiut la Chişinău şi nu poate cădea sub nici un fel de speculaţie”.
Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au reafirmat astăzi la întâlnirea cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Moldova şi au exprimat speranţa că autorităţile de la Chişinău vor adopta, de o manieră unitară, măsurile necesare de accelerare a reformelor în domeniile cheie. Mâine, Andrian Candu va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele României, Klaus Iohannis./dursache/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (27 septembrie)