Universitatea de Vest din Timișoara, nominalizată la prestigioasele Scopus Awards România. Performanță cu repetiție pentru cercetarea din UVT

Cercetarea din Universitatea de Vest din Timișoara primește o nouă apreciere din parte forurilor internaționale de specialitate. Astfel, UVT a fost nominalizată, alături de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și Academia Română, la Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration, fiind al doilea an în care instituția este onorată cu o asemenea nominalizare.

Premiul se va acorda pentru merite deosebite în cercetare, după cum reiese din analizele bibliometrice moderne, desemnarea câștigătorului fiind realizată în baza instrumentului SciVal Competencies, analizând informațiile indexate de Scopus, bază de date de citate și abstracte renumită în întreaga lume.

Premiile Scopus România „contribuie la recunoașterea pe plan internațional a efortului și energiei investite de cercetătorii și angajații din instituțiile științifice din România în dezvoltarea societății locale și a comunității științifice globale”, după cum spun organizatorii.

Nominalizarea, alături de alte două instituții academice puternice, precum Universitatea Babeş-Bolyai și Academia Română, ne onorează și reprezintă recunoașterea unor eforturi care nu sunt întotdeauna vizibile publicului larg. Este munca a numeroși cercetători, care prin astfel de evenimente devine cunoscută dincolo de granițele lumii academice. Sprijinim în continuare activitatea de cercetare, fiind convinși că avem o resursă umană de valoare, competitivă la nivel național și internațional”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Gala Scopus Awards România 2017 va avea loc la Iaşi, în data de 26 octombrie.