„Soldații. Poveste din Ferentari”, de Ivana Mladenovic, în competiții la Reykjavik International Film Festival și CPH PIX

„Soldații. Poveste din Ferentari”, lungmetrajul de debut al regizoarei Ivana Mladenovic, a fost selectat în competiții ale Reykjavik Film Festival și CPH PIX, evenimente care debutează astăzi, 28 septembrie.

Filmul a fost inclus în competiția „New Visions” a celei de-a 14-a ediții a festivalului din Islanda, unde va fi prezentat pe 30 septembrie, 5 și 7 octombrie.

Lungmetrajul Ivanei Mladenovic se numără printre cele 13 producții selectate în competiția pentru trofeul Golden Puffin și titlul „Discovery of the Year”.

Juriul competiției „New Visions” este format din scriitoarea islandeză Auður Ava Ólafsdóttir, Mark Rabinowitz, cofondator al Indiewire, și producătorul Sol Bondy.

Reykjavik International Film Festival se va încheia pe 8 octombrie.

CPH PIX, cel mai mare festival din Danemarca dedicat lungmetrajelor, ajuns la a noua ediție, a inclus „Soldații. Poveste din Ferentari” în secțiunea „New Talent Grand PIX”.

Producția românească, care va fi prezentată aici pe 4, 5 și 10 octombrie, concurează cu nouă filme din țări ca Portugalia, Spania, Argentina, Franța, Marea Britanie și Statele Unite.

Premiul secțiunii festivalului care se va încheia pe 11 octombrie constă într-un cec în valoare de 6.000 de euro

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” spune povestea lui Adi, un antropolog în vârstă de 40 de ani, părăsit de curând de iubita lui, care se mută în Ferentari pentru a documenta un doctorat despre manele. Acolo, îl întâlneşte pe Alberto, un rom sărac, fost puşcăriaş, care promite să îl ajute să cunoască cântăreţi. Destul de repede, cei doi încep o relaţie. Când banii se termină, amândoi se trezesc captivi într-un apartament în care se iubesc sincer şi se folosesc unul de altul.

Pelicula, o adaptare liberă după romanul cu acelaşi titlu scris de Adrian Schiop şi publicat la editura Polirom în 2013, îi are în rolurile principale pe Adrian Schiop şi Vasile Pavel Digudai.

Scenariul este semnat de Ivana Mladenovic şi Adrian Schiop, imaginea – de Luchian Ciobanu, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuţiu, costumele – de Maria Pitea, de scenografie a fost responsabil Adrian Cristea, iar de machiaj – Maria Andreescu. Producători sunt Ada Solomon, Jelena Mitrovic (Serbia), Cassandre Warnauts şi Jean Yves Roubin (Belgia).

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” este o producţie Hi Film Productions (România) în coproducţie cu Film House Bas Celik (Serbia) şi Frakas Productions (Belgia), cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Film Center Serbia, Ministerul Culturii şi Informaţiei Serbia, Tax Shelter of Belgian Federal Government, Casa Kafka Pictures prin Belfius şi Eurimages. A fost finanţat de Proximus Belgia şi Living Pictures Serbia, dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Cinelink Sarajevo şi cu sprijinul Mobra Film.

„Soldații. Poveste din Ferentari”, a fost selectat și în competiția oficială a Festivalului de Film de la San Sebastián 2017, care se va încheia pe 30 septembrie.

Filmul va fi lansat în cinematografele românești pe 2 februarie 2018.

„Soldaţii. Poveste din Ferentari” este distribuit la nivel internaţional de Beta Cinema, iar în România, de microFILM.

Trailer oficial: https://www.youtube.com/watch?v=WuMW679lnNE&t=2s

Facebook: https://www.facebook.com/soldatiifilm

Cătălin ANCHIDIN | ROLLERCOASTER PR | telefon 0746-499-941 | catalin.anchidin@gmail.com