Guvernul şi sindicatele se întâlnesc pentru a dezbate controversata transferare a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat

Guvernul şi sindicatele se întâlnesc, mâine, pentru a dezbate controversata transferare a contribuţiilor sociale de la angajator la angajat, după ce mii de sindicalişti din Cartel Alfa au protestat, ieri, timp de patru ore, în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Liderul Cartel Alfa spune că se caută soluţii pentru înlocuirea acestei măsuri, în timp ce premierul susţine că nu s-a renunţat la idee.
Preşedintele Confederaţiei Sindicale Cartel ALFA, Bogdan Hossu, a declarat, după întâlnirea cu premierul României, că se va analiza varianta netransferării taxelor sociale de la angajator la angajat.
Bogdan Hossu: „Dar să se analizeze implicaţia acestei măsuri asupra Legii de salarizare bugetare şi să se găsească soluţii legate de acest lucru. În acest sens, a rămas ca vineri de dimineaţă, la ora 10:00, cu toate confederaţiile sindicale, să avem o întâlnire cu domnul prim-ministru şi cu restul colegilor domniei sale pentru a rezolva acest aspect”.
Preierul a susţinut însă că nu a convenit cu sindicatele asupra renunţării transferului contribuţiilor sociale.
Mihai Tudose: „Nu ne gândim, nu s-a luat decizia renunţării la acest transfer, găsim o soluţie de compensare sau de implementare a Legii salarizării, dacă se poate să nu mai facem acest transfer să vedem cum compensăm, acolo va fi soluţia aleasă. Dar de vineri avem un grup de lucru, trebuie să vorbim cu toate confederaţiile sindicale, să fie toată lumea de acord.
Realizator: Măsura va aduce beneficii tuturor, afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care precizează că protestele sindicale nu pot determina renunţarea la aplicarea acesteia”./dursache/menescu
RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (5 octombrie)