UDMR speră ca Senatul să aprobe propunerea de modificare a Legii 215

UDMR speră ca Senatul să aprobe propunerea de modificare a Legii 215, astfel încât limba maternă să poată fi folosită în instituţiile publice din localităţile în care minorităţile reprezintă 10 la sută din populaţie şi nu 20 la sută, cât este stabilit în prezent. Liderul Uniunii, Kelemen Hunor, consideră că refuzul majorităţii parlamentare de a dialoga pe această temă ar fi un refuz dat comunităţii maghiare în ansamblu.
Kelemen Hunor: „E vorba de comunitatea maghiară, fiindcă noi nu am cerut pentru deputaţii şi senatorii UDMR coborârea pragului de 20 la sută, noi cu pragul de 20 la sută ne descurcăm şi în parlament într-un fel, deci, am cerut pentru comunitatea maghiară. Când se refuză un dialog, nu noi suntem refuzaţi în primul rând, ci dorinţa comunităţii maghiare”.
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a aflat, astăzi, la Arad, unde a participat la manifestările comemorative dedicate împlinirii a 168 de ani de la înfrângerea Revoluţiei de la 1848 -1849 din Ungaria, transmite corespondentul RRA, Ioan Suciu./fmihoc/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 octombrie)