Premierul Mihai Tudose a declarat că pregăteşte o remaniere a Guvernului

Premierul Mihai Tudose intenţionează să discute astăzi cu liderii PSD despre remanierea cabinetului său, pe care ar vrea să o facă săptămâna aceasta. Într-o emisiune de televiziune, în care a recunoscut că relaţiile cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, s-au deteriorat, prim-ministrul a spus că cel puţin doi membri ai Guvernului vor fi invitaţi să plece în următoarele zile. El a vorbit şi despre alţi trei miniştri care ar trebui să fie schimbaţi. Nu a dat nume, dar a admis că este vorba despre cei cu probleme penale şi despre cei care nu au rezultate:
Mihai Tudose: „Săptămâna asta voi lua nişte decizii, dure, dar necesare. Dacă tot facem un reset la partea de imagine şi de efecte ale guvernării, vă spun că mai sunt cel puţin încă doi miniştri pe care am să îi rog să părăsească cabinetul. O miniremaniere. Sunt trei cu probleme care într-adevăr creează probleme şi la nivel de percepţie publică şi unele dintre situaţii şi la nivel de Comisie Europeană”.
Premierul a mai spus că la întâlnirea de astăzi trebuie stabilite foarte clar şi relaţiile dintre partid şi guvern. El a fost întrebat şi dacă ia în calcul să-şi dea demisia şi a răspuns că a vorbit despre această posibilitate într-un „cerc de trei, maximum patru persoane”./schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI 1(10 octombrie)