Prima victorie a Mariei Şarapova, după suspendarea din 2015

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova câştigă pentru prima dată un meci, după retragerea sa din luna mai 2015, în urma suspendării, câştigând un turneu WTA. Tenismena din Rusia, Maria Şarapova, fosta lideră mondială WTA, a câştigat duminică, 15 octombrie, primul său trofeu major WTA, de la revenirea în tenis, în urma suspendării din mai 2015, din cauza consumului de meldonium. Şarapova a triumfat la Tianjin în China, unde a avut parte de o finală foarte grea, cu Arina Sobolenko din Republica Belarus, locul 102 mondial. Scorul a fost 7-5, 7-6, după 2 ore şi 7 minute de joc. În setul 2, Sobolenko a avut 5-2, iar în tiebreak Şarapova s-a impus cu 10-8. La 5-4 în set, Sobolenko a ratat o minge de set, care putea trimite partida în decisiv. Încă locul 86 WTA, Şarapova va urca de luni, după acest triumf, pe locul 57 WTA, având o urcare impresionantă de 29 de locuri. Următorul turneu pentru Şarapova va fi turneul WTA de la Moscova. Este al 36-lea titlu din carieră pentru Şarapova, care nu mai câştigase un trofeu de doi ani, când triumfa la Roma, în 2015.
Pentru jucătoarea de tenis Maria Şarapova, în vârstă de 30 de ani, această victorie este practic prima, după suspendarea care a durat 15 luni. Ultima sa victorie rusoaica a înregistrat-o în luna mai 2015 WTA, la Roma.
Potrivit unor informaţii oferite de agenţiile de presă ruse, Maria Şarapova va juca la Cupa Kremlinului, pentru prima dată în ultimii zece ani, iar adversara sa va fi în acest turneu reprezentanta Slovaciei, Magdaléna Rybáriková./vdraguta/gpodea

(www.russian.rt.com – 15 octombrie)