Deputatul PSD, Dumitru Chiriţă, propus preşedinte al ANRE

Deputatul PSD, Dumitru Chiriţă, a fost votat în cadrul Comisiilor reunite de specialitate din Parlament pentru un mandat de cinci ani în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie. Atât această propunere, cât şi cele pentru funcţiile de vicepreşedinte, respectiv de membri în comitetul de reglementare al ANRE, vor fi supuse la vot miercuri, în plenul reunit.
Deputatul PSD, Dumitru Chiriţă, care a primit avizul favorabil al colegilor, a declarat în cadrul audierilor că în toate acţiunile sale viitoare va pune în centrul atenţiei clientul, iar ANRE trebuie să se axeze şi pe verificarea modului în care sunt realizate investiţiile.
Dumitru Chiriţă: „Voi afla în centrul atenţiei clientul şi calitatea serviciilor publice pe care le reglementăm, inclusiv modul în care se tranzacţionează energie electrică şi gaze naturale. Sunt un adept al tranzacţiilor în electricitate şi gaze naturale, ca acestea să se efectueze pe bază de ofertă publică, în mod transparent şi nediscriminatoriu, astfel încât preţul, atât la energie electrică, cât şi la gaze naturale să fie stabilit pe baza cererii şi a ofertei”.
Pentru funcţia de vicepreşedinte al ANRE a fost propus Zoltan Nagy, iar pentru cele două funcţii de membru în Comitetul de reglementare al ANRE au fost votaţi Gabriel Gheorghe şi Corneliu Sulger. Preşedintele Comisiei pentru industrii, deputatul PSD, Iulian Iancu, spune că propunerile vor fi supuse la vot miercuri, în plenul reunit al parlamentului./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 octombrie)