Filmele premiate la Timishort 2017

Filme nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film, scurtmetraje pentru copii, pelicule experimentale şi artă video, o secţiune dedicată regizorului contemporan irlandezul Seán Breathnach, cele mai noi animaţii ale momentului – toate acestea au fost prezentate publicului  la a 9-a ediţie a Festivalului Timishort. În cele 4 zile ale evenimentului au rulat peste 80 de scurtmetraje grupate în 8 secţiuni şi au fost organizate workshopuri, expoziţii, dezbateri, concerte şi proiecţii speciale. Colega noastră Simona Pele, de la Radio România Timişoara, ne spune care au fost cele mai aşteptate producţii ale festivalului:

Reporter: „Anatema” al regizoarei Andreea Borţun, Tudor Botezatu, cu „Nemaivăzutele aventuri ale omului invizibil” şi „Sechestraţi fără voie” ori scurtmetrajul nominalizat la Premiile Gopo pe 2017 „Pipa, sexul şi omleta” al Anei-Maria Comănescu sunt câteva dintre producţiile româneşti la Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României.

Realizator: Cu puţin timp în urmă s-a încheiat gala de premiere a Timishort 2017. Coproducţia irano-italiană „Privirea” a obţinut trofeul pentru cel mai bun film, iar competiţia naţională a fost câştigată de pelicula „Offstage”, în timp ce scurtmetrajul „Anatema” a primit menţiunea specială a juriului./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 16 octombrie