Remanierea guvernamentală este una de faţadă, consideră PNL

 Liberalii consideră că recenta remaniere guvernamentală este una de faţadă, întrucât politicieni cu probleme în justiţie au fost înlocuiţi cu alţii certaţi cu legea. Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că şi alţi miniştri din guvern ar fi trebuit schimbaţi, referindu-se, printre altele, la ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, membru ALDE.
Ludovic Orban: „Considerăm candidaturile pentru guvern, candidaturi care reprezintă toate năravurile şi toate păcatele PSD; de asemenea considerăm că această remaniere este o remaniere care nu afectează toate ministerele pe care noi le-am considerat că sunt într-o situaţie dezastruoasă. Ministerul Educaţiei… văd că Liviu Pop e bine mersi acolo şi îşi bate joc în continuare de învăţământul românesc; văd că plagiatorul Bodog e în continuare în fruntea Ministerului Sănătăţii. Nu mai zic de Carmen Dan şi de ceilalţi miniştri”.
Propunerile de numire a noilor miniştri – Paul Stănescu la Ministerul Dezvoltării, Felix Stroe la Ministerul Transporturilor şi Marius Nica la Fonduri Europene – au ajuns la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială. În cazul în care preşedintele Klaus Iohannis îşi va da acordul, cei trei îi vor înlocui pe demisionarii Sevil Shhaideh, Răzvan Cuc şi Rovana Plumb./csimion/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 octombrie)