2017. október17

Klaus Iohannis államfő elfogadta a kormányátalakitásra tett javaslatokat

Klaus Iohannis államfő elfogadta Mihai Tudose miniszterelnök javaslatát a kormány átalkitására vonatkozóan. Az új miniszterek – Paul Stănescu fejlesztési-, Felix Stroe szállitásügyi- és Marius Nica európai alapokért felelős miniszter -kedd este teszik le a hivatali esküt a Cotroceni palotában.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 10.17)

A képviselőház elutasitotta a DNA kérését, hogy bűnvádi eljárást inditsanak Rovana Plumb ellen

A képviselőház 99 szavazattal és 184 ellenében kedden elutasitotta, hogy a korrupcióellenes ügyészség (DNA) bűnvádi eljárást indítson a képviselői mandátummal rendelkező Rovana Plumb európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter ellen, akit hivatali visszaéléssel gyanúsítanak a Belina-ügyben.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 10.17)

A beruházók érdeklődést tanusitanak Románia iránt

„A befektetők szempontjából Románia érdeklődést keltő ország”, nyilatkozta Ilan Laufer, kereskedelmi, üzleti és vállalkozásügyi miniszter. A kis- és középvállalatokról tartott keddi konferencián a miniszter megjegyezte, hogy Románia azért vonzó, mert gazdasága 5,8%-os növekedést könyvelt el, ami stabilitásra utal. Mi több, a befektetőket vonza Románia földrajzi fekvése, természeti erőforrásai, valamint az egységes adókulcs és az olcsó, de szakképzett munkaerő. A miniszter megemlitette a kevésbé vonzó aspektusokat is, amelyek a befektetők elégedetlenségét váltják ki, mint például: bürokrácia, gyenge versenyképesség és demográfiai tendenciák.(RADOR HIRÜGYNÖKSG – 10.17)

Románia csatlakozhat az EU állandó struktúrált együttműködéséhez

Erről az Ország Legfelsőbb Védelmi Tanácsának (CSAT) keddi ülésén döntöttek. Románia egyelőre a tagállamok által ismertetett tíz projekthez csatlakozik, amelyek megegyeznek nemzeti prioritásaival a hadikapacitás fejlesztése terén. A testület a haderőfejlesztés hatékonyságának növelésére hivatott több intézkedést is elfogadott. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 10.17)/rganciu

RADOR