Modificarea regulamentului de funcţionare a Comisiei SRI

 În termen de şapte zile, Serviciul Român de Informaţii trebuie să răspundă solicitărilor făcute de Comisia parlamentară de control al activităţii SRI, iar persoanele chemate să dea informaţii sunt obligate să vină la audieri. Prevederile sunt cuprinse, începând de astăzi, în Regulamentul de funcţionare a Comisiei, care a fost modificat în acest sens.
Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI: „Vom introduce un text în care spunem că toate şedinţele Comisiei se desfăşoară cu respectarea prevederii Legii 182, Legea informaţiilor clasificate, în sensul că dacă nu facem referiri sau discuţii la informaţii care sunt cu caracter secret, strict secret, secret de serviciu sau secret de stat, sunt lucruri pe care le putem dezvolta, comunica în cadrul Comisiei; şi sunt lucruri pe care le putem comunica, inclusiv public, şi înseamnă că dacă discuţia pe care putem să o avem prin videoconferinţă cu domnul Ghiţă se poate face atâta timp cât nu va face referiri la documente care să fie cu caracter de informaţii clasificate”.
Claudiu Manda a mai afirmat în această seară că membrii Comisiei sunt nemulţumiţi de modul în care SRI răspunde solicitărilor legate de prezenţa ofiţerilor Serviciului, la întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea, în seara alegerilor prezidenţiale din 2009. Mâine au fost chemaţi la audieri fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir şi fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 octombrie)