Oamenii de ştiinţă recomandă consumul zilnic de broccoli şi conopidă

O porţie zilnică de conopidă, broccoli sau varză poate preveni multe probleme de sănătate – de la artrită la boli de inimă, menţinând în acelaşi timp sistemul digestiv sănătos. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania au descoperit că şoarecii care au primit broccoli în meniul zilnic au făcut faţă mai bine unor problemele digestive, precum colita sau intestin permeabil. Acest lucru se datorează probabil unui compus care se descompune în stomac. Substanţele rezultate activează un receptor numit hidrocarbură arilică. Aceasta menţine sănătoase intestinele, membranele mucoase şi bariera mucoasă dintre organism şi cavitatea intestinală. Bariera puternică protejează intestinul de toxine și agenţi patogeni, permiţând în acelaşi timp absorbția ingredientelor benefice. Intestinele sănătoase reduc riscul de inflamaţie şi, prin urmare, de boli cum ar fi artrita şi tulburările cardiace. Cantitatea de broccoli administrată şoarecilor a fost de 15% din dieta zilnică. O porţie din dieta noastră zilnică ar însemna trei pahare şi jumătate de broccoli sau conopidă. Pentru majoritatea oamenilor, această cantitate este inacceptabilă, însă, potrivit cercetărilor, şi un singur pahar este suficient şi va da un rezultat bun. Legumele crucifere, cum ar fi broccoli, conopidă, varză, spanac, sunt bogate şi în vitamina K, foarte importantă pentru inimă. /ddaniela

www.novini.bg – 17 octombrie