Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, audiat în comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, susţine că este foarte posibil ca arhiva SIPA să conţină, printre altele, cărţile de muncă ale angajaţilor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, dar şi documente care fac referire la viaţa privată a unor persoane. El a fost audiat astăzi de membrii comisiei parlamentare de anchetă, care doresc să clarifice aspectele ce ţin de desfiinţarea, la începutul anului 2006, a Direcţiei Generale de Protecţie şi Anticorupţie. Tudorel Toader a declarat că nu există o evidenţă clară a numărului de accesări ale informaţiilor sau a persoanelor care au intrat în arhiva SIPA, de unde există suspiciuni că ar fi dispărut sau ar fi fost copiate documente:

Tudorel Toader: Să fie gardianul ce este el – mie aşa mi se pare corect că trebuia să fie -, să aibă o condică în care să scrie: „Domnul Popescu, abilitat în baza ordinului cutare, a pătruns în arhivă la ora cutare şi a plecat din arhivă la ora cutare”. Că a venit singur, dacă au venit doi… la fiecare în parte rubrică: data, ziua, ora venirii – şi plecării. N-avem aşa ceva. Dar nu se poate, e de neimaginat!

Realizator: Miercuri 25 octombrie au fost invitaţi la audieri foştii miniştri ai justiţiei Cristian Diaconescu, Monica Macovei, Tudor Chiuariu şi Cătălin Predoiu – ne-a informat redactorul nostru Iulia Gherman./cvanatoru