Un turist spaniol a murit la Florenţa, lovit de o bucată de piatră desprinsă din Bazilica Santa Croce

Un turist în vârstă de 52 de ani de origine spaniolă a murit la Florenţa, lovit de un fragment mare de piatră care s-a desprins din Bazilica Santa Croce de la o înălțime de 30 de metri.

Dimensiunile fragmentului care ar fi căzut de pe o cornișă a bisericii este de aproximativ 40×40 cm. Potrivit reconstituirilor, bucata de piatră s-ar fi desprins din zona scărilor aflate în transeptul din dreapta al bazilicii. Se pare că ar fi vorba de un fragment de capitel, care, după un zbor de 30 de metri, l-a lovit în plin pe turist.

La fel ca mulţi alţi străini, bărbatul vizita şi admira celebra bazilică fără să-şi imagineze că şi-ar fi aflat sfârşitul în interiorul acesteia. La faţa locului au sosit imediat atât ambulanţa, cât şi agenţii de poliţie care supravegheau zona.

Construită în 1294 după un proiect al marelui arhitect Arnolfo di Cambio, Basilica di Santa Croce a trecut prin şapte secole de istorie, îmbogăţindu-şi în permanenţă moştenirea artistică datorită unor contribuţii remarcabile, devenind astăzi un important obiectiv turistic şi una dintre cele mai apreciate atracţii turistice din Florenţa./cpaunel/cvanatoru

IL GIORNALE (Italia) – 19 octombrie