Poliţia rusă l-a arestat pe individul care a ameninţat că ar fi plasat o bombă în Spitalul Buianov din Moscova

Poliţia rusă l-a arestat pe individul care a ameninţat că ar fi plasat o bombă în Spitalul Buianov din Moscova, anunţă Direcţia Generală Poliţie Moscova. Bărbatul reţinut este în stare avansată de ebrietate, a mai precizat poliţia, citată de Agenţia de presă TASS. Potrivit unor informaţii, poliţia şi geniştii, însoţiţi de câini special dresaţi pentru depistarea bombelor, au verificat sediul Spitalului Buianov din Moscova, vizat de o alertă cu bombă. Agenţia de presă URA.RU informa că pe data de 5 octombrie, la Celiabinsk au fost evacuate 66.000 de persoane din cauza unor alerte false cu bombă.
Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de urgenţă şi de securitate din Moscova, pe data de 18 octombrie, toate persoane aflate în clădirea Gării Iaroslavski au fost evacuate, în urma unei alerte cu bombă primită printr-un apel telefonic anonim. „Poliţia a primit un apel telefonic de la o persoană neidentificată, care a anunţat că în clădire a fost plasată o bombă. Persoanele din clădire, în jur de 450, au fost evacuate„, anunţă sursa citată. „Ameninţarea cu bombă a fost primită prin intermediul unui apel anonim”, informa Agenţia de presă URA.RU. „Toate serviciile de urgenţă au fost mobilizate şi au întreprins măsuri de urgenţă pentru a evacua persoanele din clădire„, au precizat surse din cadrul Direcţiei de Poliţie Moscova.
Publicaţia rusă „Gazeta.Ru” anunţa, zilele trecute, că persoanele aflate în sediul unei grădiniţe din Moscova, situată în nord-estul capitalei ruse, au fost evacuate, din cauza unor ameninţări cu bombă primite prin apeluri telefonice anonime. De asemenea, din cauza unor alerte cu bombă au fost evacuate persoanele din şapte şcoli din capitala Rusiei. Presa rusă mai anunţa, zilele trecute, că persoanele aflate în sediile a trei centre comerciale din Moscova – Metropolis, Evropeiskii şi Atrium – au fost evacuate, din cauza unor ameninţări cu bombă, primite prin apeluri telefonice anonime.
Agenţia de presă URA.RU informa că pe data de 5 octombrie, la Celiabinsk, din cauza alertelor cu bombă au fost evacuate din mai multe clădiri vizate de aceste ameninţări în jur de 66.000 de persoane.(www.russian.rt.com – 21 octombrie)/vdraguta/dsirbu