PNL se opune modificării legilor justiţiei

PNL se opune modificării legilor justiţiei. Nemulţumirile vizează, între altele, schimbarea modalităţii de numire a procurorilor, încălcarea autonomiei de caz a acestora, subordonarea politică a Inspecţiei Judiciare şi înfiinţarea unui departament special pentru anchetarea eventualelor fapte de corupţie ale magistraţilor. Precizările au fost făcute ieri, de preşedintele liberal Ludovic Orban.
Ludovic Orban: Modul în care este structurată astăzi justiţia şi prin Constituţie, şi prin legislaţie, conferă o autonomie reală puterii judecătoreşti şi de asemenea asigură eliminarea riscului de politizare a justiţiei, în special a parchetelor. Noi vrem să se menţină aşa. Sigur că trebuie să crească calitatea activităţii magistraţilor. Sigur că trebuei să existe o deontologie profesională care să stea la baza activităţii lor. Sigur că legea trebuie respectată cu stricteţe de procurori şi de judecători în luarea deciziilor.
Realizator: Liderul PNL Ludovic Orban a participat, ieri, la Iaşi, la Forumul Administraţiei Publice, transmite Radio România Iaşi./aionescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 octombrie