Avertizări meteo în întreaga ţară

Avertizări meteo sunt în vigoare până la ora 23:00. La munte, precipitaţiile abundente sunt mai ales sub formă de ninsoare, iar la mare, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia sunt închise din cauza vântului puternic.

Reporter: Arina Petrovici: La această oră ninge puternic în Masivul Bucegi, unele în unele locuri, zăpada viscolită atinge peste o jumătate de metru. Salvamontiştii din Buşteni îi anunţă pe turişti că traseele montane au fost închise din cauza condiţiilor metereologice, urmând să fie redeschise la primăvără. Aceştia sunt sfătuiţi să nu se aventureze pe cărările montane pentru că riscurile sunt foarte mari. Chiar, ieri, după-amiază două grupuri de turişti s-au rătăcit în Bucegi, fiind necesartă intervenţia salvamontiştilor şi a jandarmilor montani pentru aducerea lor în siguranţă în Buşteni – transmite corespondentul noastru Simona Uţă.

La mare, porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Midia sunt închise din această dimineaţă, din cauza vântului care bate cu puetre. Singurul port operaţional, la această oră, este Mangalia, însă şi aici activitatea ar putea fi, în orice moment sistată, având în vedere că judeţul Constanţa se află sub cod galben de vânt. De asemenea, portul fluvial Constanţa Sud-Agigea a fost închis, iar traficul pe Canalul Dunăre-Marea Neagră restricţionat – relatează corespondentul noastru Mona Constantinescu. /aburtica/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 octombrie