Sesiune extraordinară de admitere în şcolile de agenţi şi subofiţeri, organizată, în această iarnă, de MAI

O sesiune extraordinară de admitere în şcolile de agenţi şi subofiţeri va fi organizată, în această iarnă, de Ministerul Afacerilor Interne, în vederea reducerii deficitul de personal. Din cele peste 2.800 de locuri ce vor fi scoase la concurs în ianuarie 2018, 300 sunt alocate Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă Pavel Zăgănescu Boldeşti. Candidaţii trebuie să aibă între 18 şi 27 de ani, cel puţin un 1,70 înăţime şi să fie declaraţi apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic.

Alina Moisoi, șeful Biroului de Presă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă: Doritorii pot depune cererile de înscriere până la 5 decembrie 2017, la sediile inspectoratelor pentru situații de urgență din localitățile de domiciliu, pentru cele 275 de posturi de subofițeri de pompieri și protecție civilă și 25 de posturi de maiștri militari auto. Din totalul locurilor alocate viitorilor subofițeri de pompieri și protecție civilă, candidaților de etnie romă le sunt alocate două locuri în cadrul școlii.

Durata studiilor este de un an, iar pe pagina de internet a IGSU se pot găsi informaţii depre probele de concurs şi despre actele necesare pentru înscriere./fdoman/sdm2