Importanţa micului dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă, deoarece ne furnizează energia şi nutrienţii necesari pentru cursul normal al proceselor metabolice şi al activității fizice şi mentale. Micul dejun îmbunătăţeşte memoria, atenţia, concentrarea, creşte eficienţa muncii pe care o facem. Dacă micul dejun constă în alimente benefice, vom fi mai puţin tentaţi şi înfometaţi la prânz, făra a mai ceda în faţa unor ispite precum covrigi, chips-uri sau bomboane de ciocolată. Renunţând la micul dejun şi apoi „bombardând” organismul cu mâncare nesănătoasă, practic îi dăm o lovitură dublă. Pe de o parte, îl privăm de nutrienţi importanţi, iar pe de altă parte, ne alimentăm complet nesănătos, cu gustări bogate în grăsimi, zahăr alb şi sare. La micul dejun, putem consuma alimente bogate în carbohidraţi, fără a ne face griji privind creşterea în greutate, deoarece organismul va utiliza energia pentru activităţile noastre din timpul zilei. Potrivit studiilor, mesele regulate de dimineaţă reglează zahărul şi colesterolul din sânge, reduc riscul de diabet şi atac de cord. /ddaniela

(www.dariknews.bg – 26 octombrie)