Reprogramări pentru ridicarea permiselor auto

Persoanele din Bucureşti şi din ţară care, astăzi, nu şi-au putut ridica permisele auto, din cauza defecţiunilor tehnice apărute în sistemul integrat de înregistrare şi eliberare a acestora, vor fi reprogramate pentru sâmbătă. Ministrul de interne, Carmen Dan, a precizat, pentru Radio România Actualităţi, că atât Direcţia Centrală de Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor cât şi serviciile judeţene vor lucra în acest weekend pentru a recupera ziua de astăzi:
Carmen Dan: „Astăzi vom primi componentele, suntem mobilizaţi să repunem sistemul şi să nu avem răgaz până nu va deveni funcţional în integralitate, în aşa fel încât mâine să ne reluăm capacitatea de operare în condiţii normale. Vom recupera această perioadă pierdută în zilele lucrătoare. Direcţia Generală va lucra şi sâmbătă şi duminică, iar în teritoriu se va lucra sâmbătă, iar eu le-am cerut directorilor să ia legătura cu cei care astăzi ar fi trebuit să beneficieze de serviciile noastre, aceştia să fie sunaţi şi reprogramaţi în această zi nelucrătoare, cerându-ne încă o dată scuze pentru că le-am creat acest deserviciu”.
: Ministrul de Interne speră ca la sfârşitul lunii viitoare să devină operaţional noul sistem, mai performant şi care acum se află în perioada de testare, cu care vor opera direcţiile de eliberare a permiselor auto şi de înmatriculare a autovehiculelor. De asemenea, va exista şi un sistem de rezervă care să poată fi folosit în situaţiile în care cel principal se defectează, a mai spus ministrul Carmen Dan într-un interviu acordat Mariei Ţoghină./ilixandru/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (26 octombrie)