Ultima zi de Festival: „Vaille Que Vivre / Sa traiesti orice ar fi (Barbara)”

Editia a 27-a a Festivalului National de Teatru isi inchide in aceasta seara portile cu un eveniment de exceptie: prezenta pe scena Studio a Teatrului National din Bucuresti a cunoscutei actrite franceze Juliette Binoche, in spectacolul-eveniment, „Vaille Que Vivre/ Sa traiesti orice ar fi (Barbara)”.
Lansat in aceasta vara la Festivalul International de Teatru de la Avignon, spectacolul este un rafinat tribut adus unei celebre voci a muzicii franceze: Barbara, la 20 de ani de la disparitia artistei.
Juliette Binoche este acompaniata pe scena de renumitul pianist francez Alexandre Tharaud, impreuna cu care a creat conceptul si scenariul, pe baza textelor cantecelor compuse de muziciana, a catorva poeme si fragmente din jurnalul sau si, bineinteles, a muzicii semnate ’Barbara’.
Conferinta de presa prilejuita de prezenta marii actrite in FNT a fost moderata de Marina Constantinescu, director al Festivalului National de Teatru si s-a bucurat de participarea oficialitatilor franceze gazda, precum si a altor personalitati ale vietii culturale a Capitalei. Pe aceasta cale, multumim inca o data Institutului Francez si Ambasadei Frantei la Bucuresti pentru deschiderea si sprijinul neconditionat in realizarea evenimentelor speciale cu participare franceza din cadrul FNT 2017.

Conferință de presă – Juliette Binoche, Angelin Preljocaj, 29 octombrie (Foto: Lucian Muntean)


Spectacolul-eveniment, „Vaille Que Vivre/ Sa traiesti orice ar fi (Barbara)”, care va inchide cea de-a 27-a editie a Festivalului National de Teatru, se va juca in aceasta seara, de la ora 20.00, la Sala Studio a TNB.
Biletele au fost epuizate inca din luna septembrie