IL MESSAGGERO: Hitler trăieşte şi se află în America de Sud, susţine un document secret dezvăluit de CIA

Fostul dictator nazist german Adolf Hitler ar fi supravieţuit celui de-al Doilea Război Mondial şi ar fi fugit în America de Sud, potrivit unui document făcut public de Central Intelligence Agency (CIA), desecretizat zilele trecute şi acum disponibil online pentru toţi.
Potrivit documentului, un agent al CIA din America de Sud, nume de cod Cimleody-3, ar fi avut veşti destul de certe despre prezenţa în Columbia a dictatorului german la jumătatea anilor ’50. „Cimleody-3 a fost contactat pe 29 septembrie 1955 de un prieten de încredere care a slujit la ordinele sale în Europa şi care în prezent locuieşte în Maracaibo. Prietenul lui Cimleody-3 a afirmat că, în ultima parte a lunii septembrie 1955, Phillip Citroen, fost ofiţer SS, i-a spus în mod confidenţial că Adolf Hitler încă trăieşte. Citroen a susţinut că a avut un contact cu Hitler în Columbia în timpul unei călătorii de la Maracaibo spre acea ţară ca angajat la KNSM (Royal Dutch) Shipping Co. Apoi, a susţinut că Hitler a părăsit Columbia şi a plecat în Argentina în ianuarie 1955”, scrie în document. Acesta este însoţit şi de o fotografie, pe spatele căreia scrie textual „Adolf Schrittelmayor, Tunga, Colombia, America del Sud, 1954”. Lângă el în fotografie ar fi chiar Phillip Citroen. Indiscutabilă asemănarea chipului din fotografie cu liderul nazist, pe care cărţile de istorie îl descriu mort sinucigaş în interiorul bunkerului său din Berlin în 1945 împreună cu soţia Eva Braun. Ipoteza conspiraţiei este alimentată şi de faptul că pe continentul american, şi în Argentina în special, îşi găsesc adăpost zeci de alţi ierarhi nazişti fugiţi din Germania în timp ce al Treilea Reich se prăbuşea.
Evident, există multe îndoieli. În documentul CIA, la primul punct, agentul Cimelody-3 subliniază că „nu este în poziţia de a furniza o evaluare secretă a informaţiei, care a fost transmisă pentru că este de un posibil interes”. /oavram/rcostea

(http://ilmessaggero.it -1 noiembrie)