Morcovii consolidează sistemul imunitar

Morcovii sunt benefici pentru sănătatea noastră. Ei conving prin conţinutul ridicat de vitamine şi minerale. Nutriţioniştii recomandă consumul lor, în special în lunile friguroase de toamnă şi de iarnă. Amestecul de vitamine şi minerale consolidează sistemul imunitar. Morcovii conţin vitaminele B1, B2, C şi E, precum şi mineralele potasiu, calciu, fosfor şi fier. Consumul de morcovi protejează organismul împotriva diabetului, aterosclerozei, cancerului şi ajută împotriva pietrelor la rinichi. Totodată, morcovii scad colesterolul, previn atacurile de inimă şi accidentele vasculare cerebrale. Ei conţin cantităţi mari de betacaroten, care sunt transformate în vitamina A în organism. Acest lucru susţine în mod eficient sănătatea ochilor şi a pielii şi previne îmbătrânirea prematură. De asemenea, au un conţinut redus de calorii, carbohidraţi şi sodiu.index
O jumătate de cană de morcovi oferă aproximativ de patru ori doza zilnică recomandată de vitamina A şi conţine, de asemenea, cantităţi semnificative din vitaminele B6, C şi K, precum şi acid folic, potasiu, fier, cupru, mangan şi fibre.
Morcovii se pot consuma cruzi, ca o gustare, în sucuri, salate sau în diverse preparate precum supe, garnituri de legume, prăjituri sau torturi. Sucul proaspăt de morcovi simplu sau amestecat cu alte rădăcinoase şi mere este ideal pentru a preveni răcelile.

www.bessergesundlieben.de si www.heilpraxisnet.de

Ada Ionescu