Conform cercetărilor efectuate de Universitatea Syracuse, ciocolata neagră îmbunătățește funcțiile cognitive ale creierului, ne ajută să avem o memorie şi o judecată mai bună și să ne concentrăm mai bine. Deoarece este important pentru fiecare ca funcţiile creierului să funcționeze mai bine în timpul zilei, oamenii de știință au ajuns la concluzia că ciocolata este cel mai bine să fie consumată la micul dejun. În plus, știința a enumerat mai multe situații în care ciocolata neagră este mai mult decât binevenită; să spunem, înainte de a da un examen, dar şi înainte de culcare. Aceeași ciocolată care permite ca activitatea creierului să se desfăşoare mai bine dimineața, va fi şi cel mai bun aliat al nostru înainte de culcare. Bineînțeles că ciocolata este cea mai bună prietenă a noastră și atunci când suntem într-o stare proastă; stimulează formarea de endorfine, hormonii care ne fac mai fericiți. În plus, ciocolata neagră reduce riscul de accident vascular cerebral și ajută la pierderea în greutate, deoarece accelerează metabolismul. Se știe că ciocolata neagră în cantități normale este bună pentru sănătate. Probabil pentru că este foarte dificil (pentru unii, chiar imposibil!) să ne abţinem să mâncăm și să „rămânem indiferenţi” atunci când în fața noastră stau 100 de grame de ciocolată. În cele din urmă, atunci când alegem ciocolata, trebuie să o cumpărăm pe cea cu mai puțin zahăr și cu un procent mai mare de cacao./ciliu/ddaniela

www.b92.rs – 10 noiembrie