Urşii care atacă stânele şi oamenii trebuie împuşcaţi, consideră ministrul agriculturii, Petre Daea

Urşii care atacă stânele şi oamenii trebuie împuşcaţi, consideră ministrul agriculturii, Petre Daea. El a subliniat că protejarea omului trebuie să fie prioritară, iar în opinia sa, una dintre soluţiile pentru evitarea acestor atacuri este reducerea efectivelor de urşi.

Petre Daea: Am vorbit cu colegii din guvern, lucrurile se vor reglementa rapid, să nu alegem între om şi animal, să considerăm animalul acolo unde el trebuie să rămână, în habitatul lui, pe o anumită densitate. Să reţinem foarte bine, nu am ajuns în situaţia să alegem între om şi animal. Să fie foarte clar. Omul pentru noi este cel care ne interesează şi împreună cu fiecare dintre cei care au decizie în domeniu luăm măsurile care se impun.

Realizator: Atacurile urşilor în zonele locuite s-au înmulţit, în ultima perioadă, în special din cauza insuficienţei hranei. În acest context, ministrul mediului intenţionează să demareze un proiect pentru inventarierea urşilor din România şi trimiterea în străinătate a unora dintre ei./rpatulea/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 noiembrie