BSUN Energy Innovation Challenge 2017

Concurs de proiecte, planuri de afaceri si idei inovative de startup-uri în domeniul Energiei Durabile

17 Noiembrie, 2017

Cu prilejul săptămânii internaționale a antreprenoriatului, Rețeaua Universităților de la Marea Neagră iși propune să aducă în prim-plan formarea noilor generații de viitori antreprenori punând accent pe dezvoltarea abilităților și deprinderilor în acest domeniu.

Evenimentul va fi organizat în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța și Universitatea „Ovidius” din Constanța, cu sprijinul Institutului Aspen România și se va adresa studenților de la Universitățile membre ale RUMN dar și din afara rețelei, elevilor din liceele de profil și tinerilor absolvenți.

Tema evenimentului este dedicată domeniului energiei durabile, a promovării lanțurilor de valoare bazate pe tehnologii decarbonizate, de utilizare a materialelor avansate pentru creșterea eficienței sistemelor de conversie și conservare a energiei, de promovare a tehnologiilor informatice, a rețelelor inteligente de utilități prin soluții ecoinovative. 

Concept

Evenimentul cuprinde următoarele componente: o sesiune plenară care va face o introducere asupra stadiului actual al manifestării antreprenoriatului în sectorul energetic, o sesiune de postere cu propuneri și idei de startup-uri în promovarea soluțiilor de producere și utilizare a energiei, un panel jurizat de concurs de idei de afaceri și un atelier de lucru pe tema: „Materiale avansate si tehnologii de tip TIC pentru sisteme energetice inteligente”.

Scop

Evenimentul iși dorește să stimuleze potențialul inovativ al tinerilor, bazat pe educație și cercetare științifică în domeniul energetic. Participarea la un astfel de concurs permite familiarizarea și implicarea tinerilor antreprenori în viitoarele provocări și activități antreprenoriale, facilitând inițierea de start-up-uri.

Parteneri

Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă și Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, Clusterul Danube – Danube Delta – Black Sea (3D-BS) și Clusterul Medgreen.