Platforma de Fizica Magurele a primit titlul de Loc lstoric al Fizicii din partea European Physical Society (EPS)

Consiliul Societăţii Europene de Fizică a decis includerea Platformei de Fizică Migurele într-un grup select de mari platforme de cercetare, institute şi instituţii de învăţământ înbdomeniul fizicii cu performanţe deosebite în cercetarea ştiinţifică şi contribuţii remarcabile la cunoaşterea ştiinţifică a lumii şi Universului, în beneficiul societăţii şi al economiei lor naţionale.
Ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative va avea loc la Institutul Naţional de Cercetare-
Dezvoltare pentru Fizică şi lnginerie Nucleară Horia Hulubei (lFlN-HH), Str. Reactorului 30,
Măgurele, llfov, în data de 15 noiembrie 2017, ora 10.00.

Acest titlu se acordă de către Societatea Europeană de Fizică (EPS) pentru extraordinara contribuţie internaţională la dezvoltarea Fizicii. Platforma de Fizică Măgurele se alătură astfel unui grup de centre prestigioase, cum sunt CERN Geneva, IBM Research RUschlikon, Niels Bohr lnstitute Copenhaga, JINR Dubna, UK National Physical Laboratory sau lnstitute for Advanced Study Princeton, onorate de EPS.
Ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative va avea loc în cadrul Simpozionului Măgurele Science City, ce se va desfăşura la lnstitutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Fizică şi lnginerie Nucleară Horia Hulubei (lFlN-HH), Str. Reactorului 30, 077125 Măgurele, llfov, în data de 15 noiembrie 2017, cu începere de la ora 10.00.
Persoana de contact: lrina Ghine! (irina.shinet@eli-np.ro; tel: 0742-922154)