Guvernul face a doua rectificare bugetară din acest an

 Guvernul face a doua rectificare bugetară din acest an, iar ultimele detalii se stabilesc la această oră în şedinţa săptămânală a executivului. Ministrul finanţelor, Ionuţ Mişa, a precizat în deschiderea reuniunii că va fi o rectificare pozitivă şi că vor primi bani în plus inclusiv autorităţile locale.
Ionuţ Mişa: „S-au asigurat fonduri suplimentare la bugetele locale şi aici vorbim de plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătoreşti, având obiect acordarea unor drepturi de natură salarială stabilite în favoarea personalului din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat; de asemenea, pentru finanţarea sistemului de protecţie a copilului, pentru finanţarea învăţământului particular sau confesional acreditat, sume suplimentare acordate Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, MAI, Ministerului Transporturilor, Ministerului Sănătăţii. Avem un plus de 281 milioane de lei per sold, asigurându-se suplimentar 287,2 milioane de lei, în special pentru acţiunile şi programele de sănătate, şi, de asemenea, pentru plata medicilor rezidenţi şi a personalului medical din structurile de primiri urgenţe”.
Vor pierde fonduri la această rectificare bugetară Ministerul pentru IMM-uri, Cultura, Mediul, MDRAP, al Fondurilor Europene şi Finanţele./apuscasu/schelaru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 noiembrie)