Inaugurare centru pastoral și hram la Micherechi, Ungaria

  • În data de 12 noiembrie 2017, a avut loc la Micherechi (Mehkerek), o serie de manifestări, ocazionate de sărbătorirea hramului Bisericii Ortodoxe Române din localitate, cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”. Cu această ocazie s-a sfințit Centrul Misionar-Pastoral al Parohiei. La această sărbătoare a participat și consulul general al României la Gyula, E.S. Florin Trandafir Vasiloni 
    IMG_5001Cu acest prilej, în locașul de cult a fost săvârșită sfânta liturghie arhierească de Preasfințitul Siluan, episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria (EORU), împreună cu un sobor de preoţi din Ungaria şi România. Sfânta Liturghie a fost precedată de ceremonia sfințirii a noii cruci de pe turla bisericii din Micherechi și a unui lumânărar, realizate de curând. A fost sfințit, de asemenea, Centrul Misionar-Pastoral al Parohiei amenajat în vechea casă parohială și a fost oferită o agapă comună, din partea consiliului parohial, care a încheiat această sărbătoare de hram.
    IMG_5016La slujbă au luat parte sute de credincioși, din Micherechi, Gyula și împrejurimi, dar și din România, de la Vărșand, Tinca şi Sâmbăteni. Au mai participa Cristian Daniel, consul la Consulatul General al României din Szeged, Tiberiu Juhasz, președintele Autoguvernării pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Gheorghe Cozma, directorul Oficiului AȚRU, Margareta Tat, primarul localităţii Micherechi, viceprimarul Bertold Netea, Ana Ruja, directorul şcolii generale din Micherechi, Tunde Nyari, directorul grădiniței, Cornelia Foster, directorul şcolii generale din Sâmbăteni, Tiberiu Boca, redactor la emisiunea în limba română „Ecranul nostru” MTV1 din Szeged, Anca Becan, redactor la publicația „Foaia Românească”, ș.a.
    IMG_4992Crezul și rugăciunea „Tatăl nostru” au fost rostite în comun, de copiii care urmează săptămânal ore de religie la Școala Generală din localitate, sub îndrumarea pr. protosinghel Visarion Tuderici, secretar eparhial şi profesor de religie la Micherechi.