Peste 45.000 euro oferiti romanilor din Diaspora pentru infiintarea de start-up-uri in Romania

Grupul EDUCATIVA, REVIRO, Impact Hub Bucharest si GEA Strategy & Consulting lanseaza RO-WIN – Succes in Romania. Din experienta comuna, am construit acest program pentru a crea o pepiniera de initiative antreprenoriale ale romanilor din Diaspora care doresc sa porneasca o afacere non-agricola in mediul urban din Romania.
Intelegand provocarile pe care le are un antreprenor in Romania, in plus fata de granturile in valoare de 35.000 de euro fiecare, vom oferi, in parteneriat cu Impact Hub Bucharest, un curs online de formare antreprenoriala, servicii de mentorat si consiliere, in valoare de peste 10.000 euro. Atat cursul cat si serviciile de mentorat/consiliere reprezinta etape esentiale ale programului nostru de finantare, expertii RO-WIN ajutandu-i pe beneficiari sa isi pregateasca planul de business, dar si sa faca fata cu succes tuturor provocarilor pe care le vor intampina pe parcursul implementarii ideilor de afaceri.
Vezi mai multe detalii si inscrie-te aici: www.ro-win.ro.
Proiectul se desfasoara in perioada 15 septembrie 2017 – 14 septembrie 2020 si presupune trei etape:
1) Informare si pregatire
Echipa RO-WIN va oferi potentialilor beneficiari toate informatiile necesare cu privire la beneficiile demararii unei afaceri in Romania. Ei vor organiza multiple evenimente internationale prin care romanii din Diaspora vor fi informati despre drepturile, beneficiile si obligatiile participantilor la proiect.
2) Curs de formare antreprenoriala
Persoanele inscrise vor participa la un curs online despre antreprenoriat, organizat de expertii de la Impact Hub Bucharest si desfasurat in perioada 15 februarie -15 august 2018. Cursul va fi un instrument practic si va contine module de marketing si cercetarea pietei, formularea modelelor de business, planificare financiara etc, esentiale pentru o buna structurare si documentare a unui plan de afaceri.
3) Mentorat/Consiliere
Din randul absolventilor cursului, se vor selecta 36 de planuri de afaceri ce vor beneficia de mentorat si consiliere pentru infiintarea firmelor si demararea activitatii. Bazandu-ne pe experienta de a sustine business-uri la inceput de drum, pentru a avea cel mai bun start, imediat dupa deschiderea firmei, beneficiarii vor semna contractul de subventie si vor incepe sa primeasca prima transa de bani, in valoare de 26.000 euro.
RO-WIN vine in ajutorul beneficiarilor si prin utilizarea platformei online Startarium – cea mai completa platforma educationala si de acces la finantare pentru initiativele antreprenoriale romanesti. Platforma este dezvoltata de Impact Hub Bucharest si are in prezent peste 10.000 de utlizatori inregistrati. Beneficiarii programului vor avea acces la retelele profesionale ale celor patru parteneri.
Pe langa consilierea initiala care asigura suport pentru noii antreprenori, afacerile vor beneficia si de o perioada de monitorizare de cel putin 12 luni care va asigura sustenabilitatea companiilor si a locurilor de munca create pe o piata competitiva.
Parteneri in cadrul proiectului Grupul EDUCATIVA dezvolta proiecte in domeniul educational si ofera tinerilor romani oportunitati de dezvoltare personala si profesionala. In ultimii 12 ani, echipa EDUCATIVA a ajutat peste 10.000 de tineri sa-si construiasca un parcurs universitar in strainatate, organizand Romanian International University Fair si oferind multiple servicii de consiliere educationala.
Asociatia REVIRO este in permanent contact cu companii de succes din Romania oferind joburi si oportunitati de cariera interesante si provocatoare, tinerilor cu potential care au fost educati la universitati prestigioase din afara tarii sau profesionistilor cu experienta internationala.
Impact Hub Bucharest este organizatia ce sustine dezvoltarea antreprenoriala a initiativelor cu impact pozitiv in societate in cadrul unei comunitati globale, oferind spatii de lucru colaborative, programe de dezvoltare si incubare a afacerii, conferinte si evenimente, precum si optiuni de finantare prin crowdfunding.
GEA Strategy & Consulting, membra a Grupului Civitta International din iunie 2017, este o companie activa de peste 10 ani pe piata din Romania, specializata in servicii de consultanta strategica si pentru dezvoltare, cu accent pe inovare si antreprenoriat, care ofera inclusiv asistenta in vederea initierii de afaceri. Proiect cofinantat din Fondul Instrumente Structurale 2014-2020, prin Programul Operational Capital Uman, Axa Prioritara 3 “Locuri de munca pentru toti”