Comisia Europeană, invitată de onoare la Târgul internaţional Gaudeamus – carte de învăţătură

Târgul internaţional Gaudeamus – carte de învăţătură, organizat de Radio România, va avea loc în cea de-a doua parte a săptămânii viitoare în pavilionul central de la ROMEXPO. În prefaţa evenimentului, preşedintele director general al Radio România, Georgică Severin, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că statutul de „invitat de onoare” la această ediţie îl are Comisia Europeană.
Georgică Severin: „Creăm acest parteneriat extrem de onorant pentru Radio România-Comisia Europeană la ediţia Gaudeamus ca o încununare a celor zece ani de prezenţă a României şi a manifestărilor care au marcat acest lucru. UE să fie cu adevărat invitatul de onoare la această manifestare. Vorbim de 14.000 de metri pătraţi dedicaţi cărţii, dedicaţi unui mod de a face cultură în stare pură, poate pe care unii îl consideră învechit, dar care în continuare, cel puţin în viziunea mea şi a colegilor din Radio România, rămâne un fundament al culturii clasice, şi anume cartea”.
Prin invitarea Comisiei Europene ca invitat de onoare la Gaudeamus sunt marcaţi 60 de ani de la semnarea Tratatului de la Roma, 30 de ani de la lansarea programului Erasmus şi zece ani de la aderarea României la forul comunitar. Angela Cristea este şefa reprezentanţei în România a Comisiei Europene.
Angela Cristea: „Ne-am numit standul ‘Acasă în Europa’, pentru că sper că toată lumea din România se simte acasă în Europa. Asta a fost întreaga logică a aderării României la UE, să ne simţim acasă. Vom vorbi de lucruri foarte variate: de acest program Erasmus, care a făcut ca zeci de mii de tineri români să ajungă într-un alt stat al UE, să studieze pentru o perioadă de timp şi apoi să se întoarcă cu această experienţă, cu această sete de altfel să se întoarcă acasă”.
La ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus şi-au anunţat participarea 300 de expozanţi şi sunt programate peste 800 de evenimente./csimion/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (16 noiembrie)