Chişinău: referendum de revocare a primarului Dorin Chirtoacă, cercetat într-un dosar de corupţie

La Chişinău s-au deschis urnele pentru referendumul de revocare a primarului Dorin Chirtoacă, cercetat într-un dosar de corupţie. Victor Pogor de la Radio Chişinău transmite că în campania pentru referendum s-au implicat doar Partidul Socialiştilor şi cel Liberal.
Majoritatea partidelor pro-europene au îndemnat chişinăuenii să boicoteze plebiscitul, îndemn ignorat de majoritatea partidelor filo-ruse. Potrivit legislaţiei Republicii Moldova, pentru validarea referendumului va fi necesară prezenţa a cel puţin o treime din numărul de alegători. În acelaşi timp, pentru revocarea primarului trebuie să voteze cel puţin tot atâţi alegători câţi au votat pentru alegerea sa. Dacă primarul va fi revocat din funcţie vor fi organizate alegeri locale noi, cel mai probabil în primăvara anului viitor. Între timp, capitala este condusă de primarul interimar Silvia Radu, numită în funcţie de fostul primar interimar Nistor Grozavu, decizie care este contestată atât de Partidul Socialiştilor cât şi de Partidul Liberal.
Potrivit Radio Chişinău, odată cu referendumul din Capitală, în alte 10 localităţi din Republica Moldova au loc alegeri pentru primari./dursache/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 noiembrie)