Mâncăruri de Post în zona Bucovinei

Administratorii pensiunilor din zona Sucevei au pregătit pentru turişti preparate culinare adaptate acestei perioade de Post. Ei oferă o varietate de mâncăruri tradiţionale bucovinene, dar şi din alte bucătării, precum cea poloneză.

Bucovina dispune de tradiţii culinare diversificate chiar şi în privinţa bucatelor de Post, iar cei care ajung aici sunt foarte încântaţi de aceste preparate.
Pe lângă mâncărurile tradiţionale specifice zonei, pensiunile au introdus în meniu şi bucate cu specific polonez, rusesc sau german. De exemplu, borşul polonez cu cartofi şi sfeclă roşie, tocineii sau chifteluţele din cartofi, mâncărurile pe bază de hrişcă. Însă cele mai căutate sunt preparatele de bază de ciuperci şi mai ales de hribi, care dau o savoare aparte sărmăluţelor de Post sau borşului cu hribi. Cei care ajung în această perioadă a Postului găsesc, pe lângă mâncărurile de bază de Post, şi diverse dulciuri, cum ar fi plăcintele cu dovleac, cu mere sau cu prune, învârtita cu mac ori cozonacul bucovinean, dar şi plăcintele cu ciuperci, cartofi şi varză. Dincolo de aceste preparate de Post, pensiunile îşi întâmpină oaspeţii cu multă căldură şi ospitalitate. /apuscasu/menescu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (19 noiembrie)