Bani europeni pentru finanţarea şi derularea mai multor proiecte

România are la dispoziţie până la sfârşitul anului două miliarde de euro – bani europeni – pentru finanţarea şi derularea mai multor proiecte, a anunţat, astăzi, la începul şedinţei Executivului, ministrul delegat pentru fonduri eruopene, Marius Nica.
Marius Nica: Ministerul Administraţiei şi Internelor va derula un proiect prin care toată comunicarea în ceea ce înseamnă obţinerea avizelor pentru certificatele de căsătorie, divorţ, naştere va fi în regim electronic şi nu vom mai chinui populaţia să se deplaseze la ghişeu. De asemenea, lansăm finanţarea pentru reabilitare-modernizare creşe, grădiniţe, şcoli şi modernizarea tuturor ambulatoriilor din ţară. De asemenea, investiţii în aeroporturi, infrastructura aeroportuară, până la sfârşitul anului. Este un semn că acest guvern tratează cu prioritate fondurile europene.
Realizator: Ministrul Marius Nica a mai declarat că, săptămâna viitoare, va prezenta cabinetului un plan pentru simplificarea şi accelerarea procesul de obţinere a finanţării, transmite redactorul nostru Petruţa Obrejan./aionescu

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 noiembrie)