Proiectele aflate pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Capitalei

Înfiinţarea Direcţiei Guvernanţă Corporativă şi a Serviciului EURO 2020 şi punerea în practică a proiectului „Primăria Copiilor” urmează să fie dezbătute, astăzi, în Consiliul General al Capitalei. Pe ordinea de zi a şedinţei se află un protocol de colaborare între municipiul Bucureşti şi Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Silvicultură „Marin Drăcea” în vederea demarării proiectului „Centura Verde a Oraşului”. Mihaela Dragomir are detalii:

Reporter: Conform unei alte propuneri aflate pe agenda întâlnirii de astăzi, de la Primăria Generală, bucureştenii vor putea achita în rate lunare, timp de 10 ani, cu posibilitatea de cinci ani de graţie, sumele avansate de municipalitate pentru a asigura contribuţia proprietarilor în cadrul măsurilor de reabilitare a faţadei clădirilor.

Consilierii municipali se vor pronunţa şi asupra proiectului „Primăria Copiilor”, destinat elevilor de gimnaziu, cu scopul de a promova implicarea civică şi conştientizarea drepturilor şi obligaţiilor cetăţeneşti. Consilierii vor decide şi în ceea ce priveşte înfiinţarea Direcţiei Guvernanţă Corporativă şi a serviciului EURO 2020, în subirdinea directă a primarului general al Capitalei. Obiectivul acestei Direcţii vizează asigurarea unui management stabil, uniform şi profesional la societăţile constituite în subordinea municipalităţii.

Referitor la serviciul EURO 2020, acesta va pune în practică toate măsurile şi rigorile cerute de UEFA în vederea desfăşurării turneului final al Campionatului European de Fotbal în 2020./ilixandru/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 22 noiembrie