Exercițiu tehnico – tactic

”Prevenirea şi stingerea incendiilor si acordarea primului ajutor” – Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna

În data de 23 noiembrie 2017, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a avut loc, în colaborare cu Detașamentul de Pompieri Onești, exercițiul tehnico – tactic cu tema ”Prevenirea şi stingerea incendiilor si acordarea primului ajutor”, la care a participat întreg efectivul de elevi și profesori.

Exercițiul a debutat cu simularea unui incendiu în camera centralei termice din pavilionul A de cazare elevi, simularea unui accident în care a fost implicat un elev rămas imobilizat în cameră și evacuarea întregului colectiv de elevi și profesori.

Ulterior desfășurării exercițiului, reprezentanții Detașamentului de pompieri Onești au prezentat elevilor modalitatea de intervenție în vederea stingerii incendiului, evacuării persoanelor și bunurilor din clădirea afectată, precum și salvarea și acordarea primului ajutor elevului rămas imobilizat în camera în urma accidentării și fracturării unui picior.

Exercițiul a avut ca principal obiectiv cunoaşterea modului de acţiune în diferite situaţii de urgenţă şi însuşirea de către elevi a unui minim de cunoştinţe necesare acordării primului ajutor.

Conducerea Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna conştientizează utilitatea organizării unor astfel de activităţi în vederea dezvoltării competenţelor profesionale şi umane necesare viitorilor agenţi de penitenciare, atât din punct de vedere social cât şi profesional