Armata franceză va avea onoarea să participe activ la festivităţile de sărbătorire a Zilei naţionale a României

Un număr de 24 de cadeți și cei trei ofițeri comandanți ai lor de la Școala Interarme din cadrul Academiei Militare Franceze de la Coëtquidan, regiunea Bretania, vor participa la parada militară de Ziua Națională a României, care va avea loc vineri 1 decembrie, de la ora 11.00, la Arcul de Triumf din Capitală.

 În mai puțin de un an, acești cadeți vor merge în școli de specialitate, înainte de a  fi repartizați, după încă un an, într-un regiment, iar ulterior vor fi implicați în operațiunile franceze, în principal în Sahel sau în Orientul Mijlociu, dar și în misiunile de securitate internă.

 Prezentarea generală a Academiei Militare Franceze din Coëtquidan, regiunea Bretania

 Academia oferă formare de bază printr-un proiect educațional care îmbină un program academic cu pregătirea militară și formarea de caractere pentru toți ofițerii de armată. Formarea durează de la trei luni la trei ani și este oferită de două școli principale:

– Academia Militară din Saint Cyr, prestigioasa instituție veche de 200 de ani, care pregătește cadeți prin recrutare directă, care urmează un curs de trei ani și sunt destinați să devină ofițeri de rang înalt ai armatei.

– Școala Interarme, care a fost creată în 1961 și care are misiunea de a pregăti cadeții recrutați dintre cei mai buni tineri subofițeri sau soldați.

Excelența Academiei Militare Franceze este recunoscută în întreaga lume. Peste 50 de țări trimit în mod frecvent cadeți pentru a fi pregătiți pentru posturi de conducere și pentru a beneficia de experiența operațională a Franței.

 Gabriela Dita

Chargée de communication

Service de presse de l’Ambassade de France en Roumanie

gabriela.dita@diplomatie.gouv.fr

tel: 021. 303.1020

mob : 0752 318539

facebook.com/France.Romania

twitter.com/FranceRomania

instagram.com/ambasadafrantei/â