Patru sute de titluri noi vor fi lansate la Târgul Internaţional „Gaudeamus”, organizat de Radio România

Patru sute de titluri noi vor fi lansate astăzi, la Târgul Internaţional „Gaudeamus”, organizat de Radio România. Evenimentul se află în cea de-a patra zi şi se bucură şi la această ediţie, a XXIV-a, de un public numeros, iar cărţile oferite celor interesaţi acoperă un spectru extrem de variat, relatează Mihaela Helmis:
Bucăţile copilăriei, mici, frumoase şi colorate, cu cele care vin la întâlnirea cu interesul spre IT al tinerilor şi jocurile pe calculator, cu marile enciclopedii sau cu acele culegeri tematice care ne învaţă să trăim mai frumos sau mai bine, „Gaudeamus” continuă şi o face acum, alături de miile de participanţi la târg, cu editorii şi autorii care aduc în atenţie şi marile momente ale istoriei, cele care nu ar trebui date uitării niciodată sau fenomene ce se cer analizate. Între acestea, vă semnalez, la această oră, alături de lansările de la Editura Casa Radio sau de concursul de creaţie literară „Mircea Nedelciu”, o carte care a suscitat dezbateri, scrisă de Andrei Murau – „Vişinescu, torţionarul uitat, închisoarea, crimele, procesul”.
Ion M. Ioniţă: „Citind cartea, sigur că eşti impresionat şi noi suntem în mod special, pentru că i-am cunoscut pe câţiva dintre cei care au fost victimele şi au trecut prin 14-15 sau 17 ani în aceste puşcării. Puşcării e puţin spus, sunt nişte lagăre de exterminare, de fapt”.
Comentatorul politic Ion M. Ioniţă încheie relatarea Mihaelei Helmis. „Gaudeamus” este deschis până mâine, la complexul expoziţional Romexpo, din Capitală. Programul de vizitare este între orele 10:00-20:00./ilixandru/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 noiembrie)