Vizita ministrul agriculturii, Petre Daea, la Cluj-Napoca

Produsele alimentare româneşti sunt de multe ori mai scumpe decât cele din import, pentru că fermierii autohtoni nu au la dispoziţie facilităţi pentru prelucrarea şi comercializarea cărnii şi a laptelui, susţine ministrul agriculturii, Petre Daea. El a participat, astăzi, la Cluj-Napoca, la inaugurarea unei caravane de promovare a produselor tradiţionale româneşti şi a promis că autorităţile se vor implica în amenajarea unor abatoare şi puncte de colectare, astfel încât intermediarii să fie eliminaţi:
Petre Daea: „Fermierii ştiu ce au de făcut. Noi trebuie să-i sprijinim, dezvoltând interesul de consum al populaţiei, în aşa fel încât aceste produse să fie cumpărate. Nu trebuie să rămânem doar la promovare, şi împreună lucrăm inclusiv cu fermierii să avem puncte de sacrificare, să avem puncte de prezentare, să avem locuri în care crescătorul de ovine să poată să vină cu produsul şi să-l valorifice, că dacă sunt mulţi intermediari, fiecare vrea să câştige, şi atunci cel ce pierde este consumatorul şi apoi producătorul”./cpodea/gpodea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (25 noiembrie)