Senatorii din Comisia de buget au dat raport favorabil proiectului de lege pentru aprobarea ordonanţei privind modificarea Codului Fiscal

Senatorii din Comisia de buget au dat raport favorabil, cu amendamente, proiectului de lege pentru aprobarea ordonanţei privind modificarea Codului Fiscal. Unul dintre amendamente se referă la posibilitatea ca firmele cu capital social de minimum 45.000 de lei şi cu cel puţin doi angajaţi să poată alege, începând de anul viitor, între impozitul pe profit şi impozitul pe cifra de afaceri.

Preşedintele comisiei, senatorul PSD, Eugen Teodorovici: Sub acest plafon de un milion de euro, cum spune şi Ministerul de Finanţe, se află marea parte a companiilor cam: 96% dintre companiile din ţară. Este corect să lăsăm la decizia companiilor să opteze pentru una dintre cele două variante: fie cifra de afaceri, fie impozitul pe profit şi în anumite condiţii, care să aibă un capital social de minim 45.000 de lei şi să aibă minim doi angajaţi, pentru că, ştim foarte bine că sunt multe companii care nu au niciun angajat declarat şi, prin această măsură, scoatem la lumină, am spus eu, undeva la 200.000 de locuri de muncă. E o abordare corectă.

Raportul comisiei merge pentru dezbatere şi vot în plenul Senatului, în calitate de primă cameră sesizată./lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 29 noiembrie