Proiectul bugetului de stat pe 2018 s-ar putea afla pe agenda şedinţei de guvern de săptămâna viitoare

Proiectul bugetului de stat pe 2018 s-ar putea afla pe agenda şedintei de guvern de săptămâna viitoare pentru o primă dezbatere, potrivit declaraţiilor din ultimele zile ale premierului Mihai Tudose şi ale vicepremierului Marcel Ciolacu. Proiectul ţine cont de majorarea salariului minim, iar Executivul ar urma să aloce mai mulţi bani în 2018 şi pentru Educaţie, Sănătate sau infrastructură. Se estimează o îmbunătăţire a activităţii economice şi o creştere a numărului de salariaţi cu peste 4%, potrivit sintezei proiectului de buget, prezentată de Ministerul de Finanţe. Andrei Şerban a citit documentul şi are detalii:

Reporter: Bugetul de stat pentru anul viitor este construit pe o creştere economică de 5,5% şi pe un deficit bugetar de 2,97% din POIB. Inflaţia medie ar urma să fie de 3,1%, iar cursul de schimb leu/euro va oscila  în jurul a 4,55 de lei pentru un euro. Premierul Mihai Tudose a precizat că bugetul este construit pe trei piloni de bază:

Mihai Tudose: Sănătate, educaţie, infrastructură – bazele acestui buget. Evident,păstrăm cei 2% la Apărare, eficientizăm tot ceea ce înseamnă sistem de securitate naţională. Proiectul bugetului de stat include toate măsurile din pachetul social propus de guvern: reducerea cotei de impozit pe venit la 10%, mutarea CAS de la angajator la angajat si majorarea salariului minim la 1900 de lei. De asemenea, premierul Mihai Tudose a spus că fiecare salariat va primi vouchere de vacanţă în primele două luni ale anului viitor, pentru a şti cum să-şi programeze concediile de peste an./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 decembrie