Documentarul Planeta Petrila în regia lui Andrei Dăscălescu în programul festivalului de film this human world 2017

Filmul Planeta Petrila (2016, România, regia Andrei Dăscălescu, producător Anamaria Antoci) va fi prezentat în cadrul festivalului internaţional de film this human world. Institutul Cultural Român de la Viena este partenerul celei de-a X-a ediţii a festivalului, care se desfăşoară la Viena până pe 10 decembrie.
Documentarul va fi proiectat în data de 7 decembrie de la ora 18.00, la cinema Schikaneder (Margaretenstraße 22-24, 1040 Viena) în cadrul secțiunii LET’S TALK ABOUT RIGHTS. Prin parteneriatul dintre festival și Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene (FRA), în cadrul acestei secțiuni vor mai fi prezentate alte șapte filme europene, în perioada 1-8 decembrie. Regizorul Andrei Dăscălescu va participa la o dezbatere ce va urma proiecţiei documentarului, alături de Marianne Ping Huang (Universitatea din Aarhus, reprezentant al European City of Culture 2017) și Sjoerd Wagenaar (reprezentant al proiectului PeerGroup), moderator fiind Geraldine Guille (Agenția pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene). Subiectele ce vor fi discutate se axează pe multiplele provocări economice, sociale, culturale și de mediu cu care se confruntă comunitățile locale.
Filmul a avut premiera în România pe 4 iunie în Petrila și a fost prezentat în cadrul festivalului Pelicam (Delta Dunării) și Festivalului Internațional de film Transilvania – TIFF (Cluj-Napoca). Planeta Petrila a fost difuzat, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, în premieră regională în cadrul competiției de documentare a Festivalului de Film de la Sarajevo (11-18 august 2017).